Flame of Love

Igår var vi i Skåne och hämtade en ponny från Marianne Lundin. Hon heter Flame of Love och är 13 år. Hon är exakt en månad yngre än mig haha! Hennes förra ryttare hette Beatrice Ivarsson. Med Beatrice har hon tävlat två SM och kom där trea i consulation. Hon har många vinster och placeringar på nationell nivå t.ex andraplats på Derbyt i Dagstorp i år!

Vi har henne på lån i två månader och sedan om det känns bra då köper vi henne.

Det tar sex timmar att åka ner till Tågarp i Skåne från oss. Det är jobbigt att resa så långt! Det tyckte även Flamman för hon ville inte stå helt stilla i släpet hem, men det gick bra ändå.
Idag är jag, mamma och säkert Flamman också trötta. Men jag låg inte på latsidan för det! Klockan sju var det uppstigning för att släppa ut hästarna innan jag och pappa åkte till Linköping och badade med min klass. Det var roligt och trevligt, men jag slog i huvudet i en rutchkana och har en stor bula på högra sidan av huvudet :/ Den gör ont...

När vi kom hem kvart i två gick jag ut och tog in Flamman. Hon är nog inte så van vid att gå ute så länge, för hon hade stått vid grindhålet sedan tolv. Hon stod snällt ensam i stallet en stund.
Vi åt och sedan gick jag ut och red Possum. Han var mestadels fin och jag avslutade då det kändes som bäst. Jag tycker att det känns bra att avsluta när det går bra istället för att ge upp på något som inte vill ge sig.

Sedan var det flammans tur. Hon var riktigt fin och det gick väldigt bra med tanke på att det bara var tredje gången jag satt på henne. Jag jobbade med att få henne rund och låg i formen och efter ett tag släppte hon till fint och blev väldigt följsam i handen.

Jag har tyvärr inte några bilder på henne på min iPad som jag skriver från just nu, så ni får en bild med Beatrice och flamman istället.


Jobbig dag

Det blev inte mycket till uppdatering idag heller. Men vi har ju varit iväg och jag har inte haft något internet.

Vi tror nu att vi har hittat lösningen på Loppans problem, efter sju timmars letande! Det är utmattande att vara så nervös och orolig, så nu är jag alldeles färdig. Dagen var ju somsagt väldigt lång och det hände mycket. Så om ni vill få en ordentlig syn på Loppans problem och resan hon har gått igenom så får ni hänga kvar! Jag ska försöka skriva ett inlägg om det imorgon eller på torsdag. Det kommer att bli lååångt!


Borde sova

Nu borde jag egentligen sova, men jag har så dåligt samvete över att jag inte har uppdaterat er idag, så det hade nog inte gått ändå...

Imorgon har jag tagit ledigt från skolan för att vi ska åka med Loppan till Husaby. (Återkommer med hur det är med henne i ett senare inlägg då jag vet mer.) Vi ska åka kl 6 och då är det uppstigning kl 4. Inte kul! Men det ska bli spännande att se vad dom säger om henne och vad dom tror att det är för fel.

Idag hela dagen i skolan jobbade vi på våran konsert som vi ska ha nästa torsdag med kören. Hela dagen 9-15 stod vi och sjöng. Tidningen kom med både reporter och filmkamera och jag blev intervjuvad av båda två samt att dom spelade in när jag sjöng solo. Det var pinsamt!

Ha det bra så hörs vi imorgon!


Träningen

Träningen idag gick jättebra! Vi jobbade med att få honom låg och rund i formen och tillslut så lossade han och blev jättefin! Vi gjorde mycket övergångar galopp-trav och trav-galopp med målet på att han skulle hålla kvar formen som han hade i traven/galoppen i övergången. Efter det blev han lösgjord i båda sidorna och då tyckte Karina att vi skulle avsluta. Han var svettig på hela halsen efter passet!
 
Självklart sa jag inte till mamma vilka knappar hon inte skulle trycka på på kameran, så hon kom åt en knapp som gör så att man manuellt bestämmer skärpan, så 70% av bilderna var ju suddiga, men vissa blev bra!
 
 
 
 
 
 

Bilder

Det kommer bilder från träningen ikväll! Så håll utkik!


Träning imorgon

Imorgon är det dags för Possum och mig att träna för Karina Möller. Världens bästa tränare!

Varje gång man rider för henne så utvecklas man otroligt och får nya tips och idéer hela tiden! Nästan varje gång går det bättre än gången innan och det är dels Karina som har hjälpt mig att komma till SM. Jag så tacksam att jag får rida för en sådan fantastisk tränare!

Jag och Loppan när vi red för Karina i våras


Dagens schema

Godmorgon alla läsare!

Jag var en riktig sömntuta idag då jag inte kom i säng förrän klockan väldigt sent. Men det är dags att vakna nu så jag kan börja med dagens alla sysslor!

Dagen:
• Mocka
• Possum lätt dressyr eller ut
• Loppan skritta ev. trava.
• Harva ridbanan
• Städa/plocka iordning i mitt rum
• Blogga!

Så nu är det hög tid att börja!


Breaking Dawn part 2

Jag ska gå på Breaking Dawn part 2 kl 21 ikväll! Åh gud vad det ska bli roligt! Jag är en riktig Twilighter och jag har både läst böckerna och sett filmerna ca tio gånger hehe...
Är det någon av läsarna som har sett den? Är den bra? Är det någon av er som ska se den?


Dagens vill ha

Eller dagens och dagens. Jag har velat ha sådana här väldigt länge, men jag har inte hittat några som har ett rimligt pris.
När jag klickade mig in hos dressyrmupparna, fick jag habegär igen. Dom här är var 200 kr billigare än dom andra som jag har sett, så jag ska se till att önska mig dom i julklapp!


Frukost

Nu sitter jag och äter frukost och ska snart bege mig till busshållplatsen. Skolan väntar! Det är skönt att vi har sovmorgon idag, men då slutar ju ju senare...

Kommer hem ca 15.30 och då ska jag plugga lite tyska glosor. Sen ska jag åka och rida en liten svart B-ponny som heter Salve. Det är en jättefin ponny som ägarna vill ha lite hjälp med att rida till, då ryttarinnan endast är 6 år och jätteliten. Men det är så roligt att hjälpa till!

Possum ska vila idag då han har gått ganska hårt i måndags och igår.

Ha det bra!


Hola!

Välkommen hit till min blogg!
Jag är en 13-årig tjej som bor i Motala. Jag är glad och positiv och min bästa egenskap är att jag är målmedveten. Mitt mål här i livet är att komma så långt inom dressyren som bara är möjligt, och jag har kommit en bit på vägen.
 
I sommras tävlade jag mitt första SM på B-ponnyn Possum. Det var en upplevelse måste jag säga! Vi hade många missar så vi slutade på en tiondeplacering i Sverige. Men det är en prestation att bara komma dit! Nästa år har jag som mål att antingen komma väldigt nära A-final, eller A-final.
 
Jag har två ponnyer hemma. Possum och Lively Sunflower (Loppan).
Possum är en vit B-ponny som jag har fått låna av familjen Holmertz. han är en herre med mycket humör, så när man inte gör riktigt rätt så säger han ifrån. Men när allt sitter så går han som en klocka! han har gått fyra SM med olika ryttare varav ett SM silver 2007.
 
 
D-ponnyn Loppan är ett fuxsto med två virvlar i pannan. Hon är tyvärr skadad just nu och vi gör allt för att hitta felet. Men fast att vi har åkt till Jonas Tornell i skåne varje månad sedan Juni så har vi ännu inte fått något riktigt svar. Hoppas att det löser sig snart!
Jag och Loppan har tävlat upp till Nationell FEI med okej resultat. Hon har tidigare tävlat ett SM 2010 och två Lag-SM 2009 och 2010.
Det är en ponny med mycket gång och är väldigt känslig. Vid minsta lilla störningsmoment spänner hon till, men när hon är avslappnad är hon fin som få! Det är riktig storhästridning man får rida på henne, så jag har mycket att lära av denna fina ponny när hon blir frisk igen!
 
 
 
Detta var lite om mig och mina hästar, om det är något som ni undrar över så är det bara att kommentera! Hoppas att ni gillar min blogg och vill följa min väg mot toppen!
 
/Alva