Iväg!

Nu är vi iväg! Två jättefina, nytvättade och lugna hästar står bak i transporten. Vi är så sjukt taggade! Nu kör vi! 
 
 

Lång dag

Den här dagen har varit lång. Och en ännu längre väntar. Idag har det packats, packats och packats lite till. Nu är hela transporten och bagage utrymmet på bilen fullproppad med alla saker som ska med. Sadelskåpet är också fullt. Det blir lätt så när man har med sig två hästar och ska vara borta i fyra dagar ;). 
Det enda som inte är klart är mammas och min packning. Det är lite som hänger på tork som ska i väskorna, men sedan är det också klart. Skönt! 
Tydligen var vet checken tidigare än vi trott, så vi får åka tidigare än vad vi räknat med från början. Någon gång före lunch blir det. Och innan dess ska jag mocka stallet och shamponera de. Så räknar med att gå upp ca 6 imorgon bitti. 
 
Idag skrittade jag på mina fina ponnysar. Det gick så bra och de var så fina. Jag flyttade för skänkeln i öppna på volten, sedan gick jag över i sluta på volten, och när det kändes bra red hag ut på diagonalen i skänkelvikning. Den övningen fundgerar riktigt bra på mina ponnys. De blir på rätt sida om min skänkel, alltså de håller in innerbogen, och de blir igenom i kroppen. Den övningen och mycket energi frammåt är vad min framridning ska bestå av. Kort men intensivt. Speciellt på Possum som lätt tröttnar när det blir för långa ridpass. Träningen igår på honom var bara 15-20 min. Kortaste träningen någonsin tror jag haha, men det behövdes inte mer. Han var såå fin! 
 
Tidningen ringde idag också. Blev intervjuad för en artikel om att Amanda och ska jag rida SM. Det är så roligt att de är intresserade att skriva om ridsport i lokaltidnidningen :)
 
Ja, som ni kanske märker har det varit en lång och händelserik dag. Jag skulle kunna skriva i evigheter.. Men nu ska jag sova om jag ska orka upp imorgon. Godnatt mina kära läsare!
 
Taggad Possum inför lite skrittjobb på banan!
Proppfullt från golv till tak. Myycket hö ska med!
 
 

Adapter till iPaden och mobilen

Bilderna som jag la in igår överfördr jag från kaneran till iPaden med hjälp av en adapter som pappa har köpt. Praktiskt och enkelt! Nu kan ni få ordenklig uppdatering från SM med fina fräscha bilder! 
 
 

Bilder från de senaste träningarna på Flamman och Possum

Vi hade hackamore på henne idag för att spara munnen till SM.
 

Träning

Nu är jag, mamma, Flamman och Possum påväg till Holmertz i borensberg för att träna gör Karina. Eftersom Karina bor i Norrköping så kommer hon till Amanda och Maria och håller träningar där.

Hemma var det sol och jättefint väder, men just nu börjar det regna och det är ett stooort och väldigt svart moln framför oss... Hoppas att det inte regnar mer!

Två (åtminstone en) taggade hästar i skallgången hemma!


Starttiderna

För några dagar sedan kom det ut startlistor och ryttarmeddelande på equipe. Jag har bra starttider, lagom långt mellan Possum och Flamman. Det som är lite tråkigt att ha b-ponny är att de alltid ska starta först på dagen. Det kan bli tidigt, men man får bita ihop!
 
 

Planering

Dagarna går så fort! de bara flyger iväg! Jag längtar så otroligt mycket till SM, men det är så mycket kvar som ska göras. Jag börjar nästan känna mig lite stressad faktiskt... Men det ordnar sig.
 
Att planera hur hästarna ska gå fram till en tävling tycker jag är viktigt. Det spelar så stor roll hur hästarna har gått i veckan, om dom kan prestera på topp på tävlingen. 
Därför gör jag alltid en planering under de sista dagarna.
 
Tisdag: träna Possum och Flamman för Karina
Onsdag: Skrittjobb med båda. Ställa, böja och flytta de för skänkeln. En liten check så de är lydiga för skänkeln.
Torsdag: Åka till Hammarö så vi är där vid 16. Sedan träna båda hästarna på banan. Se till så att de är framme, igenom i krpooen och på rätt sida om min skänkel.
Fredag - Söndag: Svenska mästerskapen!
Måndag - onsdag: Vila
Och sen börjar skolan på tisdag... Herregud, har sommarlovet ens börjat?
 
En bild från mantorp i maj. En av våra bästa tävlingar. Minnen!
 

Nyinköpt

Hej!

Vi var på hööks idag i Linköping på förmiddagen. Vi skulle sterilisera vår katt, så då passade vi på att besöka storstan. Jag vann presentkort på sammanlagt 1000kr när jag var i Jönköping för några veckor sen. Jag köpte lite nödvändiga saker inför SM.

• vita benlindor
• "täckes stege"
• glansspray
• mobilhållare
• lädergrimma till Flamman

Täckes stegen är en sån här "stege" som man hänger täcken, schabrak, eller vad som helst på. Något som man vill ska synas lite extra.
Mobilhållaren var nog tillverkad för iPhone 4, men jag har en iPhone 5 så den passade inte. Dumma som vi är så provade vi inte i affären utan bara sa - en sån ska jag köpa också! Aja, vi får åka tillbaka och lämna tillbaka den senare.

Vi var också på en affär som heter Djur & Uteliv. Där finns det lite mer stallinredning, bommar mm. Där köpte vi en hopfällbar skottkärra att ha med på SM. Med två hästar och massor med packning så får det inte riktigt plats med en vanlig skottkärra. Samtidigt är det bra att ha med en då det kan bli långa köer efter anläggningens skottkärror när det blir dags att tömma boxarna.
Den är inte så stor men den är smidig, och bättre än ingen alls ;).

Flamman var inte så säker på om hon villpåvra med på kort. - jag vill bara äta!


Jenny igår

Jenny var ju somsagt hos oss igår ockokiller igenom Flamman. Hon tyckte att hon var fin, men hade en liten låsning i vänster sIda på halsen och en aning stelare i stretchninen på högersidan av bäckenet. Med för övrigt var hon jättefin! Hon sa att Flamman hade musklat på sig massor sedan hon var hos henne sist. Det är kul att höra! 
 
Björn, Possums hovslagare var också och skodde Possum igår på eftermiddagen. Han blev så fin så! 
Idag ska jag rida båda i skogen. Flamman skulle ta det lite lugnt i ett par dagar, så det passar bra. Sen tänkte jag att jag ska börja packa lite tills SM. I alla fall mina saker, så jag har lite ordning på vart jag har grejerna. 
 
 
Jenny lasrade Flamman lite på manken också. Ska bli spännande att känna på henne nu, om det blev någon skillnad.

Godmorgon!

Just nu ligger jag i sängen och väntar på att Cornelia ska vakna. Trots att pappa kör röjsåg utanför fönstret så har hon fortfarande inte rört på sig. Hmm.. ;)
 
Idag kommer det en tjej som heter Jenny till Flamman och ska checka henne så hon inte har några låsningar eller annat i kroppen. Hon är en sjukgymnast som riktar sig till både människor och djur, främst hästar. Vi har provat alla möjliga equiterateuter och massörer osv, men vi är absolut mest nöjd med Jenny! 
 
Jag tror att jag och Cornelia bara promenerar med bägge idag. Possum red jag lite lätt på banan igår, och på Flamman red jag en riktig genomkörare i söndags. Hon får ta det lite lugnt nu tycker jag. 
 
 

Varm dag!

Idag ska det tydligen bli en av årets varmaste dagar! Det känns redan kan jag säga! Så jag ska skynda mig ut till stallet och rida Flamman innan det blir för varmt. Jag tror att jag rider ut båda en sväng, så de får galoppera av sig lite.


Ytterligare än dag...

Nu har det gått ytterligare en dag i mitt än så länge 14 åriga liv. Ja, det var lite djupt, men jag känner mig lite djup idag.

Vi kom hem från vår sommarstuga i eftermiddags. Där jag för övrigt var när jag skrev det förra inlägget. Det är rätt skönt att komma hem, trots att det var skönt att komma bort ett tag. Man behöver en semester lite då och då!

När jag kom hem gick jag ut och red Flamman. I tisdags red Karina henne, för att rida igenom lite strul som vi haft. Hon var hög och styv i början, så som hon var varit ett tag nu. Då är det så otroligt svårt att få något grepp om henne och hon släpper ryggen och rinner iväg.
Så var det lite idag också. Fast det kändes att Karina fick igenom det i tisdags, för i skritten var hon väldigt fin. Sen så liksom fastnade hon på vägen från bakbenen till munnen någonstans. Men vi har bokat in flera träningar för Karina nu i veckorna innan SM. Det är ju bara knappt två veckor kvar!! Är såå taggad!

Possum har varit hos Amanda nu när vi bar borta. Tindra, Amandas lillasyster, har ridit honom lite. Lite i skogen, lite dressyr och han har tillochmed hoppat några skutt. Det var så kul sa han! Rullat sig har han också gjort. Så det gick att rita på honom för allt damm som fastnat i pälsen ;).

Skriva ett inlägg halv 12 på natten kanske inte är det mest optimala, så ni får nog ha lite överseende med svenskan i detta inlägg. För jag är tröööött nu...